ITINERARI ESCOLAR

A partir de documentació i l’observació de la ciutat ens endinsarem a la vida diaria de barchinona per reconstruir alguns aspectes clau de la societat medieval

El recorregut que us proposem es centra en els segles XIII i XIV per tal de conèixer com es vivia a la Barcelona medieval, una ciutat madura políticament i en ple desenvolupament econòmic, cultural i artístic.

Utilitzarem fonamentalment, la documentació històrica de la vida quotidiana prenent les aspectes íntims de l’esdevenir diari de les persones que vivien a la ciutat per reconstruir, com si d’un puzzle es tractés, la dimensió general de la societat barcelonina a l’Edat Mitjana. Recorrerem els carRers més reveladors i, a cadascuna de les nostres aturades, veurem què passava en el dia a día dels ciutadans comentant l’estructura i l’urbanisme de la ciutat, la higiene pública, la llar, les festes, la societat estamentària, la febre constructora, la vida menestral, l’agitació del port i el seus treballadors, les relacions exteriors i comercials, les institucions i l’expansió de la Corona d’Aragó.


Durada itinerari: 2h aprox. (adaptable)
Recorregut: Ribera i Barri Gòtic
Materials: S’entregarà Als Alumnes Material De Mà Amb Explicacions Resumides, Mapes Didàctics Explicatius De L’urbanisme Romà I Exercicis Interactius A Realitzar Durant La Ruta O Posteriorment A L’aula.

* Pot incloure la visita a Santa Maria del Mar