XERRADA

Centre Cívic Urgell
Dilluns 23 d’octubre a les 19:30h

L’agost de 1936 Gerta Pohorylle i André Friedmann arribaven a Barcelona sota els pseudònims de Gerda Taro i Robert Capa.

Amb les seves Leica i Rolleiflex immortalitzaren l’eufòria revolucionaria del 36 i la Guerra Civil des del bàndol republicà. Les seves imatges de la vida, la fam, els estralls dels bombardeigs o la mobilització i implicació de les dones a la rereguarda, així com dels milicians i les milicianes al front de batalla, són avui un testimoni fonamental de les esperances de canvi, l’horror i la derrota viscudes durant el conflicte.

L’experiència de Gerda Taro com a fotoperiodista fou curta però intensa i absolutament significativa, doncs ella fou una de les primeres dones en fotografiar el camp de batalla d’una guerra que també acabà amb la seva vida prematurament. Malgrat la importància del seu treball i la seva insòlita trajectòria, l’obra de Taro ha restat durant temps oblidada sota l’ombra de Robert Capa, nom comercial amb el que també ella va signar moltes vegades les seves fotografies.

En aquesta xerrada aprofundirem en l’experiència i les imatges de Taro i Capa durant la guerra posant especial èmfasi en la posterior recuperació i valoració de la seva obra.

Ponent: Emma F. Parcerisa (ANDRONAcultura)