VISITA GUIADA

Us animem a conèixer la construcció patrimonial que millor explica l’evolució històrica del municipi de Santa Margarida i els Monjos, el castell de Penyafort.

Durant el s. XI al raser del castell d’Olèrdola s’erigí una torre de guaita destinada a protegir la terra conquerida als musulmans d’Al-Andalus. Des de llavors, una església, un convent, una residència d’estiueig de la burgesia industrial i fins i tot una presó depenent de l’aviació republicana durant la Guerra Civil, s’han anat afegint a la fortificació original donat lloc al polièdric i ric conjunt arquitectònic actual.

Amb aquesta visita emprendrem un llarg  viatge en el temps iniciant-nos en la reconquesta comtal catalana, per continuar amb la implantació de la contrareforma catòlica, les desamortitzacions i la revolució industrial, fins a l’esclat de la guerra al 1936  i la posterior arribada dels primers turistes americans.


Grups:
Si sou un grup i voleu realitzar una visita guiada al CIARGA a data i hora concertada poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@andronacultura.cat

Públic individual:
Pots visitar el Castell de Penyafort cada segon diumenge de mes a les 11h.

Més informació i reserves: turisme@smmonjos.cat