VISITA GUIADA

Memòria de la guerra aèria al Penedès

Durant la Guerra Civil part del castell-convent de Penyafort fou confiscat per l’exèrcit republicà i reconvertit en presó. L’església es transformà en una cel·la comunitària on hi romangueren empresonats els soldats de les tropes feixistes vinculats amb l’aviació i el claustre fou utilitzat com a pati de presoners. El penal, actiu fins el gener del 1939,  es trobava al costat de l’aeròdrom de Santa margarida i els Monjos i formava part del conjunt d’equipaments que l’aviació republicana construí al Penedès per combatre els bombardejos i defensar el front.

Amb aquesta activitat combinada, us proposem conèixer tres espais clau per entendre els fets, protagonistes i conseqüències de l’aplicació de la guerra aèria al municipi de Santa Margarida i els Monjos:  Les restes de l’antiga presó d’aviadors al Castell de Penyafort, l’antic aeròdrom dels Monjos amb la visita al CIARGA i el refugi antiaeri del Serral que, amb els seus 100 metres de galeria subterrània, protegí dels bombardejos els pilots i el personal del camp d’aviació.


Grups:
Si sou un grup i voleu realitzar l’activitat memòria de Guerra Aèria al Penedès a data i hora concertada poseu-vos en contacte amb nosaltres a info@andronacultura.cat

Públic individual:
Pots fer la visita combinada Memòria de la Guerra Aèria cada quart diumenge de mes a les 11h.

Més informació i reserves: turisme@smmonjos.cat