VISITA GUIADA

Descobreix la seu i la història de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres

Després de les vicissituds que va viure Barcelona amb la Guerra de Successió, la recomposició econòmica i social de la segona meitat del segle XVIII va incentivar una nova empenta cultural a la ciutat. La preocupació en el sí de la comunitat intel·lectual del país per la història i la literatura catalanes va fonamentar un desenvolupament impulsat per l’arribada de l’esperit il·lustrat. Alhora, l’antiga urbs iniciava una important transformació urbanística que, a través de projectes inspirats en la modernitat, buscava una major projecció cap a Europa. En aquest context, la Reial Acadèmia de les Bones Lletres va desenvolupar un paper protagonista, tant culturalment com musealística, posant en valor l’herència de la cultura catalana i la singularitat del seu patrimoni urbà.

L’activitat té una durada d’ 1 hora i mitja i consta d’un recorregut urbà pels voltants de Plaça Sant Jaume i barriada de Sant Just i Sant Pastor i la visita a l’interior del Palau Requesens, seu actual de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres.


Grups:
Si sou un grup i voleu realitzar una visita guiada al Palau Requesens a a data i hora concertada poseu-vos en contacte amb nosaltres clicant a Reserves i us informarem de les tarifes i detalls.